Cosul tau

BRIDGESTONE

Bridgestone Corporation este un producator multinational de piese auto si camioane fondatin 1931 de catre Shojiro Ishibashiin orasul Kurume, Fukuoka, Japonia. Numele Bridgestone provine dintr-o traducere calcativa si de transpunere a ishibashi, careinseamna "pod de piatra"in japoneza.

Începand cu anul 2015, compania este cel mai mare producator de pneuri din lume, cu putininainte de Michelin.

Grupul Bridgestone a avut 141 de unitati de productiein 24 detariincepand cu 2005.

Originile

Prima anvelopa Bridgestone a fost produsa la 9 aprilie 1930 de catre japonezii de la "Tabi" Socks Tire Division. Un an mai tarziu, la 1 martie 1931, fondatorul, Shojiro Ishibashi, a facut independent divizia de cauciucuri "Tabi" si ainfiintat Bridgestone Tire Co.,in orasul Kurume, prefectura Fukuoka. "Bridgestone" a fost numit dupa numele fondatorului, Shojiro Ishibashi (Ishi = Stone, Bashi = Bridge).

Odata cu dependenta de tehnologia europeana si nord-americana, Bridgestone Tire Co., si-a pus ochii pe anvelopele de fabricatie bazatein mare parte pe tehnologia japoneza. Compania initiala aintampinat numeroase dificultatiin domeniul tehnologiei, productiei si vanzarilor la inceputurile sale.in cele din urma, s-au obtinut imbunatatiri in procesele de calitate si de fabricatie, ceea ce a dus la extinderea rapida a afacerilor pe pietele interne si externe.

 

Nu există niciun Producător.