COOPER

Anvelope Cooper

Anvelopele Cooper sunt recunoscute pe plan mondial, nu numai din cauza istroricul acestei compani dar si din cauza calitatii pe care o ofera. Cooper este un producator de anvelope ce acopera toate aplicatiile : anvelope de iarna, anvelope de vara, anvelope all season, anvelope de camioane, anvelope de autobuze, anvelope off road, anvelope de suv. Anvelopele Cooper sunt anvelope nereesapate, astfel cooper reuseste sa ofere anvelope de calitate ce ofera perfromante majore.

Scurt Istoric

Numele Cooper este cunoscut de peste 100 de ani, din anul 1941, cand John F. Schaefer si Claude E. Hart au achizitionat compania M&M Manufacturing in Akron, producand piese de cauciuc si anvelope. Un am mai tarziu au achizitionat comania Gigant Tire & Rubber din Arkon, o afacere care reconditionau anvelopele, dupa care doi ani mai raziu au mutat afacerea in Ohio. Originile numelui Cooper au revenit in 1920 cand au fondat compania Cooper Corporation, compania a crescut in anii urmatori prin fuziuni, achizitii si extinderea vanzarilor. In timpul celui de-al doilea razboi mondial Cooper Corporation si-a demonstrat flexibilitatea si patriotismul prin transformarea departamenului "marfuri grele" in productie de razboi. Compania si-a schimbat numele in Copper Tire and Rubber Company in anul 1946, iar in 1960 comania a devenit o corporatie publica si a fost listata la Bursa din New York. Pana in anii 2000, Cooper avea 60 de unitati de productie in 13 tari. O mare parte din cresterea companiei a venit prin achizitia companiei The Standard Products, o miscare ce a adauga peste 10.000 de salariati. Pentru a completa operatiunile europene si ofertele de produse bine stabilite a companiei in anul 2012, Cooper a achizitionat activele unei fabrici de anvelope existente in Serbia, oferind o locatie excelenta pentru a furniza anvelope pe pietele europene si rusesti. In 2013, Cooper a anuntat primul sau contract de echipament original pentru automobile din SUA (OE), furnizand anvelope pentru Ford Focus Se si Titanium din 2013.  Un alt an deosebit de important pentru aceasta companie a fost anul 2014 unde aceasta companie a avut al 100-lea an de activitate de anvelope. In 2016 Cooper a finalizat achizitionarea unui interes majoritar in Qingdao Ge Rui Da Rubber Co pentru productia de anvelope radiale pentru camioane si autobuze. Astazi Cooper are peste 10.400 de angajati si opreaza in mai multe tari din lumea intreaga.

The Cooper Way

Compania Cooper se bazeaza pe un standard de excelenta si o declaratie de valori pe care o numesc "The Cooper Way". Ele reprezinta fundamentul pentru fiecare decizie de afaceri pe care o luam, ca si companie, si orice actiune pe care o intreprindem.

 

Coșul este gol!